ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΗΣ - ΜΑΡΙΑ ΚΩΤΗ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ ΚΡΗΤΗ – ΜΙΚΡΑΣΙΑ

Ένα μουσικό οδοιπορικό μνήμης από τη Σμύρνη στις αστικές περιοχές της Κρήτης. Οι μανέδες και τα «μερακλίδικα» τραγούδια της ταβέρνας ανταμώνουν με τις πατινάδες, τα σταφιδιανά συρτά και τους υπόλοιπους σκοπούς της Σμύρνης και της Κρήτης με τους απόλυτους δεξιοτέχνες του σήμερα.
Χρίστος Τσιαμούλης: τραγούδι, ούτι
Μαρία Κώτη: τραγούδι
Δημήτρης Σγουρός: τραγούδι, κρητική λύρα
Νίκος Παραουλάκης: θιαμπόλι, νέϊ
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης: λαούτο
Στέφανος Δορμπαράκης: κανονάκι

ΨΑΡΟΓΙΩΡΓΗΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ

O Ψαρογιώργης Ξυλούρης ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του Μεσογειακού – Ραδιοφωνικού Φεστιβάλ Σητείας, για να ξαναθυμίσει σε όλους την ουσία του Κρητικού γλεντιού. Μακριά από το φολκλόρ αλλά πολύ κοντά στη κρητική ψυχή, θα συνδυάσει τη μεγάλη οικογενειακή του μουσική παράδοση, με τις σύγχρονες επιρροές του σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
Γιώργης Ξυλούρης: λαούτο, τραγούδι
Νίκη Ξυλούρη: κρουστά, τραγούδι
Δημήτρης Σγουρός: λύρα, τραγούδι
Μπάμπης Παρασχάκης: πνευστά, τραγούδι, λαούτο

BALOTHIZER

ι Balothizer είναι ένα power trio που περιγράφουν τις ερμηνείες τους στην παραδοσιακή μουσική της Κρήτης ως post - Cretan. Οι ακόλουθοί τους, ωστόσο, βρήκαν ένα tagline που καθορίζει τη σύνθεση του thrashmetal με την κρητική λαϊκή μουσική… CretanMusicFromHell! Ένα tagline που έγινε ο τίτλος του ντεμπούτου άλμπουμ τους. Με τη συγχώνευση κρητικής μουσικής και ποιητικής παράδοσης με βαριά μπάσα και βροντερά τύμπανα, οι Balothizer κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους, το πειραματικό CretanSmash - ένα εντελώς νέο επίπεδο ακαταμάχητου κρητικού πνεύματος σε μίξη από τον GregSaunier των Deerhoof. Το αποτέλεσμα είναι κάτι που ακούγεται σαν σύζευξη Ψαραντώνη και πανκ της δεκαετίας του 1980. Η αρχή των Balothizer βρίσκεται στο Λονδίνο, τη στιγμή που η μητροπολιτική πόλη βίωνε μια «παγκόσμια μουσική» και αναγέννηση της τζαζ με μετανάστες μουσικούς να ασπάζονται τις δικές τους παραδόσεις πέρα από τον δυτικοευρωπαϊκό κόσμο. Η ελληνική ροκ σκηνή μετατρεπόταν ταυτόχρονα σε φαινόμενο σε όλο το ευρωπαϊκό και ειδικά τα βαλκανικά stoner και metalunderground - δεν αποτελεί έκπληξη που προέκυψε το ελληνικό folk-meets-punk των Balothizer. Η πανδημία έφερε μια εποχή αλλαγής και αναδιοργάνωσης για τον πλανήτη, την ανθρωπότητα και το συγκρότημα - μετακόμισαν στην Κρήτη και άλλαξαν σύνθεση. Στο λαούτο είναι ο Στέλιος Μυλωνάκης και στα ντραμς ο Μιχάλης Σαγάνης που συνοδεύει τον τραγουδιστή και μπασίστα Παύλο «PavMav» Μαυροματάκη που μαζί φέρνουν την περιέργειά τους για την punk ψυχή στην μουσική της Κρήτης.