Στειακές Αθιβολές

Η σημερινή και ανθούσα μουσική σκηνή της Σητειακής μουσικής δίνει το παρόν.
Παίζουν: Πρινιωτάκης Νίκος (βιολί) Νικάκης Δημήτρης & Αγγελάκης Θρασύβουλος (λαούτο)

Almoraima

Αραβικοί ήχοι συνδυασμένοι με εκείνους του σύγχρονου και του παραδοσιακού flamenco, ένα μείγμα του τσιγγάνικου ανδαλουσιανού flamenco με αραβική επιρροή. Μετά τα πρόσφατα ταξίδια στην Κούβα και τις επιρροές των μελών από τις μουσικές της Λατινικής Αμερικής προέκυψε συγχώνευση της λατινικής αμερικανικής μουσικής και του flamenco με έμφαση στις επιρροές της jazz. Μια αυθόρμητη στιγμή της συγχώνευσης πολιτισμών.

Oι Almoraima είναι παγκόσμιο μουσικό συγκρότημα με έδρα το Salento της νότιας Ιταλίας. Το όνομα της ομάδας προέρχεται από μια λωρίδα γης στην Ανδαλουσία όπου Sindi, gyspy φυλές από Rajasthan, Εβραίοι και Ισπανοί συμβίωσαν για αιώνες παίζοντας μουσική. Η ομάδα, με επικεφαλής τον τραγουδοποιό και κιθαρίστα Massimiliano Almoraima, προσέλκυσε πρόσφατα τον ταλαντούχο Alessia Tondo, του οποίου τα πλούσια φωνητικά και το υπόβαθρο της παγκόσμιας μουσικής ενισχύουν τον ήχο του Almoraima. Το συγκρότημα αποτελείται από τον κρουστό Roberto Chiga, τον βιολοντσελίστα Federico Musarò, τον κουβανό μπασίστα Paul Ruiz Molina, τον salentino trumpeter Giorgio Distante και την εξαιρετική τραγουδίστρια Rachele Andrioli.

Link

Website

Χειμερινοί Κολυμβητές

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές όπως πάντα ακμαίοι 40 χρόνια τώρα με ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, που διαμορφώνεται ανάλογα με τη σύσταση του ακροατηρίου, τη διάθεσή τους και την πολιτιστική συγκυρία και αντικατοπτρίζει την μεγάλη πορεία τους. Από το 1979 όταν ξεκίνησαν μέχρι σήμερα που συνεχίζουν ακμαίοι, οι Χειμερινοί Κολυμβητές έχουν το δικό τους πιστό κοινό που τους απολαμβάνει κάθε φορά σε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από τους 8 δίσκους τους, τραγούδια της δισκογραφίας τους που σπανιότερα παίζουν ζωντανά, τραγούδια φρέσκα, τραγούδια επίκαιρα «κι άλλα ανεπίκαιρα, γι’ αυτό ίσως ακόμη πιο επίκαιρα».

Παρόντες θα είναι οι: Αργύρης Μπακιρτζής (φωνή), Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν), Κώστας Σιδέρης (τζουράς, φωνή), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρα), Χάρης Παπαδόπουλος (μπουζούκι)

Link

Gadjo Dilo

Πριν από 10 χρόνια έξι «τρελοί μπαλαμοί» με κοινή αγάπη την gypsy jazz μουσική συναντήθηκαν. Έτσι δημιουργήθηκαν οι Gadjo Dilo , το συγκρότημα που κατάφερε μέσα από τις διασκευές του , να συστήσει ουσιαστικά την manouche μουσική στο ευρύ κοινό! 10 χρόνια αργότερα μετά από δύο studio album με ξεχωριστές διασκευές που οι περισσότεροι κάπου έχουμε σιγοτραγουδήσει, αναρίθμητες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και σημαντικές συνεργασίες, οι Gadjo Dilo ξεκινάνε για άλλη μια φορά τα καλοκαιρινά τους ταξίδια.

Οι Gadjo Dilo αποτελούνται από τους: Σωτήρη Πομόνη κιθάρα-Γιώργο Ρούλο κόντρα μπάσο-Γιώργο Τσιατσούλη ακορντεόν-Κώστα Μητρόπουλο κιθάρα-Σέργιο Χρυσοβιτσάνο βιολί- Ηλιάνα Τσαπατσάρη φωνή

Link

Website