Τσίτα Κόρδα

Tο μουσικό σχήμα Τσίτα Κόρδα είναι μια παρέα οκτώ μουσικών και φίλων με διασταυρούμενες μουσικές καταβολές και ορμητήριό τους τη Μυρσίνη Σητείας. Με μεράκι και τρέλα χτίζουν το ρεπερτόριό τους και ερμηνεύουν τραγούδια λαϊκά και παραδοσιακά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και από την έντεχνη μουσική σκηνή, παρασύροντας το κοινό να λικνιστεί και να τραγουδήσει σε ένα απολαυστικό μουσικό ταξίδι.
Θαλασσινός Νικόλας: κοντραμπάσο
Καμπουράκης Γιάννης: τύμπανα
Καπαρού Κατερίνα: τραγούδι
Μακράκης Μανόλης: κρουστά
Μοσχάκης Μανώλης: βιολί
Σεμερτζάκη Μαρία: τραγούδι
Στάγιας Γιάννης: κιθάρα, τραγούδι
Αγγελάκης Μάριος: μπουζούκι, κιθάρα

ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ
ΣΜΥΡΝΗ-ΣΥΡΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ένα μουσικό οδοιπορικό γεμάτο τραγούδια, που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο το δράμα της προσφυγιάς αλλά και τις ελπίδες και τη γέννηση μιας νέας εποχής. Το σμυρναίικο τραγούδι με τα σαντουροβιόλια και τους σπουδαίους δημιουργούς του συναντά το ρεμπέτικο με τα μπουζούκια του Μάρκου Βαμβακάρη και των άλλων μεγάλων σε μία ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.
Θεοδοσία Στίγκα: τραγούδι
Γιώργος Κουτουλάκης: τραγούδι, μπουζούκι
Μάνος Κουτσαγγελίδης: τραγούδι, κανονάκι
Μιχάλης Δανιάς: βιολί
Σπύρος Κονσολάκης: κιθάρα
Θύμιος Κρέτσης: κρουστά

BAiLDSA

Το να είσαι «εναλλακτικός» είναι πολλά περισσότερα από έναν χαρακτηρισμό μουσικής ταυτότητας. H ματιά των BAiLDSA στη σύνθεση και τη στιχουργική δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα postpunk και indierock, μπλεγμένο με παραδοσιακά στοιχεία της ανατολικής μεσογείου και μπολιασμένο παράλληλα με στοιχεία dub και reggae. Αυτό το μουσικό μωσαϊκό σε συνδυασμό με την έντονη και βαθιά κοινωνικοπολιτική τους οπτική γωνία, αντιπροσωπεύει το τι πρεσβεύουν οι BAiLDSA ως συγκρότημα. Με βάση την Θεσσαλονίκη, παίζουν δυναμικό punkrock, στους δίσκους τους αλλά και στις εκρηκτικές τους συναυλίες. Από βαριά παραμορφωμένα κιθαριστικά riffs και στιβαρά μπασοτύμπανα σε εσωστρεφή και σκοτεινά ηχοτοπία, και από ανεβαστικά ska πνευστά σε μερακλίδικους σκοπούς των χάλκινων της βαλκανικής παράδοσης, οι BAiLDSA μένουν πάντα αυθεντικοί απέναντι στο εξελισσόμενο και ποικιλόμορφο σύμπαν τους. Αυτό που ξεχωρίζει και είναι πάντα παρόν στην τραγουδοποιΐα τους είναι μια σταθερή και ηχηρή εναντίωση σε οποιαδήποτε μορφή φασισμού, ρατσισμού, σεξισμού και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια ατελείωτη μάχη κόντρα σε όλες τις μορφές πολέμου και διχασμού, και βαθιά πίστη στην ανθρωπότητα και τις ανοιχτές, ελεύθερες κοινωνίες.
Θάνος Γκούντανος: κιθάρα, φωνητικά
Γιάννης Ιωαννίδης: μπάσο
Δημήτρης Χαβλίδης: τρομπέτα, φωνητικά
Πρόδρομος Μυστακίδης: τύμπανα
Ράφος Γκέντζης: πλήκτρα, φωνητικά